http://vildvittransblog.blogspot.com/ Skogsliv vid Lommaren – betraktelser: Hansen + Linné = sant

fredag 8 november 2019

Hansen + Linné = sant




I ett experiment i SVT serien Din hjärna får halva gänget promenera en halvtimme medan de andra sitter kvar på en bänk. Därefter ställer Anders Hansen frågan till allihopa: Vad kan man göra med en tegelsten?

Ja, du gissade rätt. Det promenerande gänget var överlägsna på att komma på kreativa sätt man kan använda en tegelsten till. Och nu får jag se vad jag kan åstadkomma här på bloggen efter en timmes promenad.

Kreativitet, långt liv utan demens, hälsa - det finns verkligen ingen anledning att vänta. Ut och rör på dig! Han har blivit en viktig hälsoröst, denne unge Hansen! Men han är inte den förste att basunera ut vikten av fysisk aktivitet.

Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre
Anders Hansen har skrivit ett gäng böcker...

Går bra att äta, säger Linné.

Linné talade varmt redan på 1700-talet om vikten av en god hälsa. Ät mindre rött kött, ät bröd, promenera, mässade han ut till de som ville lyssna. I den nya biografin av Gunnar Broberg citeras vår store vetenskapsman sida upp och sida ner. Det finns många texter att ösa ur! Under rubriken Vad är kärare än livet, ljuvare än hälsan, citerar Broberg:

"Vad är det högsta målet? Rikedomar, pengar, gods? Hög dignitet, tjänster, hederstitlar? Vishet, lärdom, condition? Nej, hälsan är det högsta, allt det andra är intet mot den."

Tar du 10.000 steg idag?

Se serien.

Inspireras av Linné. Du kan göra så mycket själv för en god hälsa till kropp och själ.

Det går lika bra att promenera också! Eller varför inte vandra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar