http://vildvittransblog.blogspot.com/ Skogsliv vid Lommaren – betraktelser: Tankar om tid

torsdag 8 april 2010

Tankar om tid



Nu brusar det ordentligt i Kvarnbo. Stocken syns inte längre! Och så står den där stolt. I år igen. Blåsippan alltså. Och blommar, men bara för den som hinner stanna upp och se den, kanske t o m betrakta den. Svårt att hinna kanske mellan heltidsjobb, gymnastik för dottern, fotboll för sonen och stormarknadens inköp. Hinner du? Hinner jag?

Med moderna namn på ålderdomligt beteende, medveten närvaro eller mindfulness, uppenbaras de små detaljerna omkring oss i nuet. Inte sen. Utan här, nu. Där är ju blåsten. Där prasslar fjolårslöven. Och där ligger katten på stolsdynan i trevande vårsol och slickar sin yviga svans. Någon eldar, lukten tränger in i näsborrarna. Grannen vårstädar förråden och sopar fram balkongmöblerna bland damm och bråte.

Vad driver oss i jakten i vardagen? Vi jagar hit och dit. Mot vad? Till semestern? Hur kan vi dra ner på takten? Måste vi jobba heltid? Är det en naturlag? Gör vi det för att ha råd att renovera köket? Och hur kommer barnen in? Vem frågar dem om de vill ha det? Vill de ha en ny spelkonsol till tv-spelet eller mer tid med mamma och pappa?

Vad jagar du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar